На 13 март 2020 г. от 12:00 до 13:00 ч. Националният институт на правосъдието ще проведе уебинар на тема „Изкуственият интелект в правораздаването“, предназначен за съдии, прокурори, следоветели и други представители на професионалната общност.  
 
Уебинарът е планиран в изпълнение на дейност 3 „Обучителни дейности за развиване на професионалната компетентност и интегритет на магистрати и съдебни служители“ по проект № BG05SFOP001-3.006-0001 „Правосъдие през 21 век – развиване на професионална компетентност и интегритет на магистрати и съдебни служители”, финансиран по Оперативна програма „Добро управление“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд, процедура BG05SFOP001-3.006. 
 
Учебният план е изготвен от съдия Ангелина Лазарова от Апелативен съд Варна и д-р Мариана Тодорова от Института по философия и социология към Българската академия на науките и е насочен към основните въпроси и предизвикателства по отношение на използване на технологиите в съвременното правораздаване. 
Уебинарът се излъчва чрез специализирана платформа в Портала за електронно обучение на НИП. 
Организатор на обучението: Зина Филчева – тел. 02 9359 001; е-поща: z.filcheva@nij.bg.

 

Skip to content