На 22 януари 2020 г. (сряда) от 10.00 ч. до 12.00 ч. в зала 201 на НИП г-н Патрик Боаменю, експерт от Службата на OOH по наркотиците и престъпността ще представи лекция на тема „Използването на дигитални експертизи като доказателство в наказателното разследване“.

Лекцията ще включва въпроси като: дигитални експертизи и използването им като доказателствени средства, автоматични търсачки, GPS системи, визуален анализ и визуални бази данни, блокчейн технологии, системи за дигитално наблюдение и др.

Това е първото събитие от планираните инициативи на Националния институт на правосъдието и Кралската прокурорска служба, с подкрепата на Британско посолство за 2020 година.

Г-н Боаменю е професор в Политехнически университет Конкордия в Монреал и експерт по киберпрестъпност към Службата на ООН по наркотиците и престъпността от 2016 година. Понастоящем е командирован в Кайро като съветник за борба с киберпрестъпността към Регионалното бюро за Северна Африка и Близкия изток. Той е канен като лектор в конференции и срещи на високо равнище по въпросите на киберсигурността, разследване на киберпрестъпления, обработка на цифрови доказателства и криминалистични анализи. Признат международен експерт в области като криптиране, криминалистичен анализ, разследвания на киберпрестъпления и анализ на мобилната сигурност, през последните 20 години г-н Боаменю работи по наказателни дела с висок обществен интерес.

Съдиите, прокурорите и следователите, проявили интерес към лекцията, могат да потвърдят участието си  чрез подаване на електронна заявка, достъпна в интернет страницата на Института (www.nij.bg), раздел График на обученията, подраздел Заявка за участие.

На лекцията ще бъде осигурен превод на български език.

Лице за контакт: Ангелина Лулчева - тел. 02 9359 144; е-поща: a.lulcheva@nij.bg 

Всички категории

Последни новини

Skip to content