В периода 9 май – 9 юни 2013г. в рамките на осъществяваната от ЮФ на СУ, съвместно с НИП, ДИ, ИПА и ИЕП Международна магистърска програма „Право на ЕС” под високия патронаж на Министър-председателя на Република България и Посланика на Френската република ще бъдат проведени серия от инициативи под общ надслов „Месец на Европейския съюз”.
На 9 май 2013 г., Денят на Европа, ще се проведе Конференция с международно участие на тема „Европа на правата. Проблеми на присъединяването на ЕС към ЕКПЧ” с участието на двама от най-големите специалисти в света: проф. Жан-Пол Жаке, Почетен директор на Правната служба на Съвета на ЕС („Главен юрист на ЕС”), днес Главен съветник на Секретаря на Съвета на ЕС, чл.-кор. на Института по Европейско право – София, и проф. Флоранс Беноа-Ромер, Почетен президент на Университета на Страсбург, днес Директор на Академията по правата на човека във Венеция, Почетен доктор на СУ и чл.-кор. на Института по Европейско право – София. Конференцията ще се проведе Аулата на СУ от 17,30 до 21,30 часа.
На 10 и 11 май 2013 г. ще бъдат разгледани актуалните проблеми и новите тенденции в развитието на ЕС отново с участието на проф. Жан-Пол Жаке и проф. Флоранс Беноа-Ромер.
На 21 май 2013г. от 16,00 часа в Аулата на СУ ще се проведе лектория с участието на съдии и генерални адвокати от Съда на ЕС в Люксембург във връзка с новият Устав на СЕС и актуални проблеми.
В рамките на „Месец на Европейския съюз” в периода 24-25 май 2013г. в НИП съдия Мариана Кънчева от Общия съд на ЕС и д-р Екатерина Русева, главен експерт в Дирекция „Конкуренция” на Европейската комисия, ще изнесат лекции относно съдебната система на ЕС и правния режим на конкуренцията.

Обява

График специални занятия

Skip to content