В периода 06-27 юни 2022 г. НИП ще проведе електронно дистанционно обучение на тема „Отпадъци и рециклиране“. Акцент в обучението се поставя върху повишаване на теоретичните познания в областта на правото на Европейския съюз относно отпадъците, процеса на рециклирането им и правилното приложение на относимата правна уредба.

Учебният план е разработен от съдия Сибила Симеонова от Върховния административен съд. Обучението е предназначено за съдии от административните съдилища и други лица по чл. 249 ЗСВ с професионален интерес по темата.

Заявки за участие се подават в срок до 01.06.2022 г., през системата ИСУПО на адрес: https://isupo.nij.bg/#/forms/complete?id=752.               .

Обучението е второто от поредица електронни дистанционни обучения, посветени на различни аспекти на правото на околната среда. Предстоят обучения по темите: „Превоз на отпадъци” и „Кръговата икономика и планът на ЕС до 2050 г. за намаляване на отпадъците и удължаване живота на продуктите”, които ще се проведат  в периода октомври-декември 2022 година.

Лице за контакт:

Светла Тодорова – тел.02 9359 104; е-поща: todorova@nij.bg

Skip to content