47 съдии и прокурори от 12 страни-членки на ЕС участваха в тематично езиково обучение в областта на основните права, организирано от Националния институт на правосъдието в партньорство с Европейската мрежа за съдебно обучение.

Събитието се проведе в периода 10 – 14 октомври 2022 г., а учебните модули се водеха от екипи, съставени от експерти юристи и лингвисти от различни европейски държави. Българският представител в екипа преподаватели бе лекторът на НИП, г-жа Татяна Бъчварова, експерт по международно наказателно право.

Учебните материали за семинара бяха разработени съобразно потребностите на аудиторията и съчетаваха теоретични знания и практически занятия. Магистратите имаха възможност да посетят Съдебната палата и да се запознаят с работата на своите колеги по темата. Обучението се  проведе паралелно на английски и френски език, съобразно езиковия профил на участниците, които бяха обособени в 4 работни групи.

Семинарът беше част от поредицата обучителни инициативи на НИП, в качеството му на член на Европейската мрежа за съдебно обучение.

Skip to content