Двудневна конференция с международно участие на тема „Независимият съд – гарант за справедлив процес. Ролята на съда в гарантиране на достъпа до правосъдие на лица с увреждания“ ще се проведе в периода 30 септември и 1 октомври 2022 г. в Националния институт на правосъдието.

Конференцията се организира от „Съюз на съдиите в България“ и се провежда в рамките на проект „Еx iure ad iustatium (от правото към справедливостта); принципи за справедлив съдебен процес за хора с увреждания“, който в период от три години изследва добрите и иновативни подходи в съдебните производства, в които страна са хора, страдащи от психичноздравни трудности.

Проектът се изпълнява от Фондация „Глобална инициатива в психиатрията – София“ в партньорство със „Съюз на съдиите в България“ и „Български център за нестопанско право“. Конференция е част от заключителните събития по проекта и се организира със съдействието на НИП и Българската асоциация по европейско право.

В конференцията ще участват съдията в Съда на Европейския съюз  Александър Арабаджиев, съдията в Европейския съд по правата на човека Йонко Грозев, Моника Фраковяк, съдия от Полша, Александер Клерх, съдия от Германия, съдии, адвокати, университетски преподаватели, експерти. Програмата на конференцията може да прочетете тук.

Участието в събитието е безплатно. Необходима е регистрация до 23 септември 2022 г. на следния линк: тук.

За контакт: Нурджихан Карамехмедова, мениджър проекти, Фондация „Глобална инициатива в психиатрията – София” (ГИП-София), тел: 02/987 7875, моб: 0876 295435,  е-mail: nkaramehmedova@gip-sofia.org

Skip to content