В периода 12-13 май 2022 г. в гр. София Националният институт на правосъдието е домакин на обучение на тема „Международно сътрудничество и взаимно признаване на присъди и решения в областта на обезпечаването на имущество и конфискация съгласно Регламент ЕС 2018/1805 на Европейския Парламент и на Съвета от 14.11.2018 г. относно взаимното признаване на актове за обезпечаване и конфискация“. Обучението се организира в рамките на Каталог + на Европейската мрежа за съдебно обучение и в него участват освен български магистрати, техни колеги от Гърция, Италия, Чехия, Литва и Испания. 

Семинарът има за цел да предостави задълбочен преглед на основните принципи на европейското наказателно право, както и възможности за дискусия и обмен на професионален опит и добри практики. 

Преподаватели в обучението са Ангелина Лазарова и Светослава Колева, съдии в Апелативен съд Варна и Мариета Неделчева, съдия в Специализирания наказателен съд и национално лице за контакт за Националната съдебна мрежа за международно сътрудничество по наказателни дела в Република България и контактна точка в Европейската съдебна мрежа.

Skip to content