Предстоящо обучение по конкурентно право на 13 септември 2024 г.

Националният институт на правосъдието съвместно с Българското сдружение по конкурентно право организира присъствено обучение на тема „Засягане на търговията между държави-членки на ЕС и (не)ефективно прилагане на чл. 101 и чл. 102 ДФЕС в България: проблеми и предизвикателства пред КЗК и националните съдилища“. Обучението ще се проведе на 13 септември 2024 г. в зала 201 на Националния институт на правосъдието.

В обучението ще бъде извършен преглед на практиката на КЗК, АССО и ВАС относно приложимостта на чл. 101 и 102 ДФЕС в българската административна и съдебна практика, ще се разгледат въпросите относно практическата значимост на формите на сътрудничество в рамките на Европейската мрежа по конкуренция, както и формите на сътрудничество между националните съдилища и ЕК, Съда и КЗК в случаите, когато чл. 101 и 102 ДФЕС са приложими.

Лектори в обучението са Кирил Пангелов, експерт по право на конкуренцията, член на Българското сдружение по конкурентно право и Антон Динев, преподавател по право на Европейския съюз и конкуренцията в Northeastern University London.

Заявки за участие могат да се подават до 5 септември 2024 г. на следния ЛИНК.

Програма и практическа информация за обучението можете да намерите ТУК

Лице за контакт: Диляна Петровска, старши експерт в НИП, тел. 02 9359 007,  ел. поща: d.petrovska@nij.bg

Дирекция “Текущо обучение и международен обмен на магистрати”

Skip to content