В периода 14 – 15 март 2024 г. в НИП ще се проведе обучение за съдебни служители и държавни съдебни изпълнители на тема “Трансгранично прилагане на гражданскоправни искове: опростени европейски процедури – въведение“.

Обучението е от календара на ERA (код 324DT17) и се провежда в сътрудничество с НИП в рамките на проект „Обучение на съдебни служители и съдебни изпълнители по трансгранични граждански и наказателни производства”, изпълняван по програма „Правосъдие 2021 – 2027” на Европейската комисия.

В обучението могат да се включат 8 участници от България, като групата ще е съставена от 30 души от различни държави в ЕС. Работният език е английски и се допускат кандидати, които владеят езика на ниво В2 или по-високо съгласно Общата европейска езикова рамка. Успешно завършилите участници ще получат сертификат от ERA.

Хотелското настаняване на участниците от страната се организира и заплаща от НИП, като нощувки се полагат на всички участници, които пътуват повече от 50 км в една посока до София. За събитието не се предвиждат дневни средства. Осигурени са закуски и обеди на 14 и 15.03.24 г. и вечеря на 14.03.24 г. Направените разходи за транспорт ще бъдат възстановени след събитието от ERA съгласно новата система за калкулиране на пътни разходи на Европейската комисия. За участниците от България важат следните условия:

  • Разходи за пътуване под 50 км в една посока не се възстановяват;
  • Разходи за пътуване от 50 до 400 км в една посока се възстановяват на обща стойност от 12,00 евро (23,47 лева), без оглед типа транспорт;
  • Разходи за пътуване над 400 км в една посока се възстановяват съгласно допълнителни указания от ERA.

ВАЖНО ЗА ОБУЧЕНИЕТО:

  • Срокът за кандидатстване е до 10 януари 2024 г. включително (събитие № 3637) >>> директна връзка към формуляра в ИСУПО
  • Ще бъдат допуснати кандидати, които до момента не са участвали в друго обучение по същия проект.
  • При анулация на нощувки до 5 дни преди началото на обучението, кандидатът заплаща първата нощувка при невъзможност да бъде заменен с резервен участник.
  • За обучението не се предвижда симултанен превод на български.

Отговорно лице за обучението: Велин Турмаков, програмен координатор в НИП, тел. 02 9359 135, е-поща: v.tourmakov@nij.bg

Skip to content