На 16.03.2022 г. (сряда) в зала 201, НИП ще се проведе представяне на анализа „Използване на специални разузнавателни средства по искане на прокуратурата“, разработен в изпълнение на Дейност 2 „Развиване на изследователски общности“ по проект „НИП – модерна институция за съдебно обучение, изпълняван с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление“. В рамките на дискусията е интегриран обучителен модул, разглеждащ съответствието на законодателството и съдебната практика по прилагане на специалните разузнавателни средства с Европейската конвенция за правата на човека и решенията на Европейския съд по правата на човека.

Публичното представяне ще се проведе присъствено в зала 201 на Националния институт на правосъдието и онлайн чрез видеоконферентна връзка.

Анализът е разработен от изследователска общност в състав: Лада Паунова, съдия във Върховния касационен съд, Милена Панева, съдия във Върховния касационен съд, Николай Найденов, прокурор във Върховната касационна прокуратура, Даниела Ангелова, прокурор в Апелативната специализирана прокуратура, командирована във Върховна касационна прокуратура, Любка Кръстева, прокурор в Апелативна прокуратура София, командирована във Върховна касационна прокуратура и Огнян Стоичков, член на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства и координатор на изследователската общност.

Заявки за участие в публичното представяне на анализа се подават в срок до 14.03.2022 г. чрез системата ИСУПО, достъпна на интернет адрес: isupo.nij.bg. Потвърдилите участие в кръглата маса чрез видеоконферентна връзка ще получат линк на посочените електронни пощи. За участие в присъствена форма на кръглата маса е необходимо потвърждение от страна на НИП.

Командировъчните разходи (пътни, дневни и разходи за хотелско настаняване) на участниците, потвърдили присъствено участие са за сметка на проекта.

Лице за контакт: Ралица Русева, програмен координатор, тел. 02 9359 128; ел. поща: ruseva@nij.bg.

Анализът е публикуван на сайта на НИП, раздел „НИП – модерна институция за съдебно обучение - проект ОПДУ“, „Развиване на изследователски общности – разработени анализи“.

Всички категории

Последни новини

Skip to content