Knowledge grows together with us

Академията по Европейско право (ERA) в партньорство с Националния институт на правосъдието организира международен уебинар на тема "Закон за качеството на въздуха в ЕС и България и правото на чист въздух – фокус върху достъпа до правосъдие". Събитието ще се проведе онлайн в четири полудневни сесии на 8,9,15 и 16 март 2022г. и е насочено към представители на професионалната общност от България и други страни членки на ЕС.

 

Екип от български и международни обучители ще направи задълбочен преглед на ключовите правни аспекти на европейското и национално законодателството за качеството на въздуха и достъпа до правосъдие относно екологични дела в ЕС и България. Акцент ще бъде поставен върху анализа на основни разпоредби, отнасящи се до пределните и целевите стойности за определени замърсители (PM 2.5 и PM 10).

 

Работни езици на уебинара са български и английски. Допълнителна информация и работен план на събитието можете да намерите тук.

 

Кандидатите следва да се регистрират за участие не по-късно от 24 февруари 2022 г.

 

Лице за контакт: Калина Цакова, програмен ръководител, дирекция „Текущо обучение и международен обмен на магистрати”, телефон: 02 9359 152, ел.поща: k.tzakova@nij.bg.

Skip to content