Knowledge grows together with us
Унгарският орган за защита на конкуренцията в сътрудничество с Унгарската академия по правосъдие и Организацията за икономическо сътрудничество и развитие отправят покана за участие в семинар на тема „Актуални въпроси по прилагането на конкурентното право в контекста на дигитализация на икономиката“, който ще се проведе на 27 – 28 април 2020 г., гр. Будапеща, Унгария.
Семинарът фокусира върху новите предизвикателства, пред които съдиите от държавите членки на ЕС се изправят при разглеждане на дела в областта на конкурентното право, с акцент върху прилагането на чл. 101 и 102 от Договора за функционирането на Европейския съюз. Специално внимание ще бъде обърнато на последните законодателни изменения в областта на антитръстовата политика.
Целева група
Семинарът е насочен към съдии, прокурори и съдебни помощници, работещи по дела в областта на конкуренцията, с добро владеене на английски език.
Практическа информация за семинара
Всички разходи на участниците във връзка с транспорта и престоя им по време на семинара  се поемат от организаторите. Участниците ще бъдат настанени в комплекса на Унгарската академия на правосъдието, където ще бъде организиран и семинара. Участниците сами организират своето пътуване, като тези разходи ще бъдат възстановени след приключване на семинара от организаторите.  Настаняването е в хотелската база на Унгарската академия по правосъдие. Разходите за медицинска застраховка са за сметка на участника.
Срок за подаване на заявки за участие: 20 март 2020г. (петък)
Участниците следва да попълнят онлайн заявка на НИП, както и да попълнят регистрационната форма тук, която да изпратят в посочения срок на лицата за контакт от НИП.
За повече информация, тук.
Лица за контакт:
Станимир Керемидчиев, програмен ръководител, дирекция „Текущо обучение и международен обмен на магистрати”, телефон: 02 9359 120, ел.поща: s.keremidchiev@nij.bg
Калина Лазарова, програмен ръководител, дирекция „Текущо обучение и международен обмен на магистрати”, телефон: 02 9359 158, ел.поща: k.lazarova@nij.bg

 

Skip to content