Knowledge grows together with us

Унгарската служба за защита на конкуренцията (GVH), съвместно с Регионалния център за конкуренция (RCC) в Будапеща, организират международен семинар за съдии на тема Картели“, който ще се проведе на 12 и 13 декември 2024г. в Будапеща, Унгария. Събитието се осъществява с финансовата подкрепа на Европейския съюз.

Картелите се считат за едни от най-тежките нарушения на правилата на конкурентното право, като целта на семинара е да бъдат разгледани основните материални и процесуални промени в тази област. Ще се обърне специално внимание на източниците на информация и насоки към националните съдии, когато са изправени пред нови случаи на споразумения, водещи до ограничаване на конкуренцията, както и оценка на доказателствата за тайно споразумение, по специално на изискванията за забрана съгласно член 101 от ДФЕС.

Семинарът е насочен към съдии от страните членки на ЕС, които имат опит в разглеждане на дела в областта на конкурентното право.

Кандидатите за участие следва да попълнят и изпратят попълнен регистрационен формуляр, не по-късно от 27 септември 2024 г.

Работният език на форума е английски. Повече информация относно съдържанието на семинара и финансови условия за участие, може да намерите в приложената покана.

С конкретните теми, включени в програмата, можете да се запознаете тук.

Лице за контакт от страна на организаторите е г-жа Миранда Молнар (molnar.miranda@gvh.hu; телефон: +36 1 472 8958).

Skip to content