Knowledge grows together with us

На 15.02.2022 г. завърши електронният обучителен курс на програма HELP на тема „Трудовите права като основни права”, организиран съвместно от Националния институт на правосъдието и Съвета на Европа (СЕ). В пилотното национално издание на курса, взеха участие административни съдии, съдии от общите съдилища със специализация в областта на гражданското право, съдебни помощници и други представители на целевите групи, подлежащи на обучение в НИП.

Обучителният курс е разработен въз основа на материали на програма HELP, адаптирани към националното законодателство и практика и осигурява систематичен преглед на европейската система за защита на трудовите права, установена в Европейската социална харта, трудовото право на Съюза, относимите разпоредби на ЕКПЧ и ХОПЕС, ключовите конвенции на МОТ, както и в практиката на ЕСПЧ, Съда на ЕС и Европейския комитет за социални права.

Пилотното издание на обучението и откриващата среща към него бяха организирани по проект „HELP в ЕС II”, съфинансиран от ЕС и СЕ, осъществяван от Съвета на Европа в сътрудничество със съдебните обучителни институции и професионалните сдружения на адвокатите в държавите членки на ЕС и насочен към укрепване капацитета на националните магистрати и адвокати за ефективно и хармонизирано прилагане на европейските стандарти за защита на основните права на национално ниво.

Всички категории

Последни новини

Skip to content