Knowledge grows together with us

 Европейската мрежа за съдебно обучение обявява покана за участие

в краткосрочен стаж за председатели на съдилища и ръководители на прокуратури в рамките на Програма за обмен 2016

 

Европейската мрежа за съдебно обучение (ЕМСО) обявява покана за участие в пилотна инициатива за провеждане на краткосрочни стажове на председатели на съдилища и административни ръководители на прокуратури в рамките на  Програма за обмен 2016. Като представител на Мрежата за България, Националният институт на правосъдието приема заявките на заинтересуваните магистрати и ги изпраща в ЕМСО за подбор и разпределение.

 

1 – Дати и място на провеждане на стажа:

В рамките на Програмата 6 български магистрати, от които 3 административни ръководители на прокуратури и 3 председатели на съдилища, в това число 1 председател на административен съд, ще имат възможност да проведат едноседмичен стаж в съдебната система на страни-членки на ЕС, съобразно реда и условията, възприети в Европейската мрежа за съдебно обучение.

 

2 – Условия за кандидатстване:

За нея ще могат да кандидатстват председатели на съдилища и административни ръководители на прокуратури, които владеят отлично език, на който ще се провежда стажа.

Кандидатите следва да имат предварително разрешение за кандидатстване от въззивния си административен ръководител, които следва да се представят след евентуалното им одобрение.

Заявките за участие се попълват електронно, съобразно приложените указания и се изпращат в Европейската мрежа за съдебно обучение до 18.00 часа на 8-ми юли 2016 г. (петък). ЕМСО не допуска получаването на заявки от кандидата след този срок.

Заявките за участие се попълват на английски или френски език.

Задължително е предоставянето на документ за владеене на език, който доказва владеене на съответния чужд език на ниво не по-ниско от В2 съгласно Общата европейска езикова рамка

3 – Критерии за участие:

За тази покана ще могат да кандидатстват единствено председателите на съдилища и административни ръководители на прокуратури, като предимство ще се дава на тези от тях, които:

             ·   Представят убедителни мотиви за участие в стажа;

             ·   Не са участвали в предишни краткосрочни и дългосрочни стажове по Програмата за обмен;

             ·   Не са били класирани при други покани за Програмата за обмен

             ·   Не са участвали за предходните 12 месеца в международни обучения/стажове, организирани от Националния институт на правосъдието с цел да се избегне дублирането на обучения и участници.

             ·   Участвали са активно в организирането на Програмата за обмен в страната като приемна страна или са приемали на индивидуален стаж европейски магистрати в страната.

 

4 – Указания за попълване:

 

  1. Запознайте се с указанията на ЕМСО в приложените към обявлението документи
  2. Влизате на сайта .
  3. Натискате бутона за краткосрочни стажове (Short Term exchanges/Stages court).
  4. Игнорирайте изискването за въвеждане на код.
  5. Натиснете бутона за кандидатстване (Apply/Postuler).
  6. Въведете коректно изискваните данни от ЕМСО в информационните кутийки.
  7. Задължително въведете като Ваша специализацията, на която желаете да е обмена Ви
  8. Натиснете бутона (Send Documents/Envoyer les documents) за прилагане и изпращане на документи, изисквани от това обявление (сертификат за владеене на език и други). Автоматично ще Ви излезе имейл прозорец с необходимия адрес. Приложете въпросните документи и го изпратете на адресата.
  9. Натиснете бутона за потвърждение (Validate/Valider). Това изпраща в ЕМСО Вашата заявка.
  10. Кандидатстването се извършва изцяло от начало до край. Не можете да запазите част от информацията и да продължите по-късно. Ако прекъснете попълването на заявката по каквато и да било причина, ще се наложи да я започнете отначало.

За допълнителна информация и съдействие се обръщайте към младши експерт Станислав Григоров (s.grigorov@nij.bg, тел. №02/9359 118).

За повече информация виж приложенията:

ПРАВИЛА ЗА УЧАСТИЕ И ФИНАНСОВИ УСЛОВИЯ EN; FR

УКАЗАНИЯ НА ЕМСО ЗА ПОПЪЛВАНЕ НА ЗАЯВЛЕНИЕТО EN; FR

ПОКАНА И ПРЕДПОСТАВКИ ЗА УЧАСТИЕ EN; FR

 

Skip to content