Knowledge grows together with us

Европейската мрежа за съдебно обучение, съвместно с Европейската служба за подкрепа в областта на убежището стартират провеждането на работни семинари за формирането на умения на съдебни обучители по въпросите на убежището и международната закрила. 

 

1. Информация за семинарите и работни езици:

 

Семинарите прилагат методологията "обучение на обучители" и са насочени към участници, които имат професионален опит в областта на бежанското право и притежават добро владеене на английски език – писмено и говоримо. 

 

В рамките на обученията от участниците се очаква да подготвят на английски език кратки презентации по конкретни теми, както и да участват в работа по групи, обсъждане на казуси и симулирани процеси. Обучените съдии трябва да имат готовност да се включат като съдебни обучители към Европейската служба за подкрепа в областта на убежището и към Националния институт на правосъдието.

 

2. Място на провеждане на семинарите

Семинарите ще се проведат в Малта в периода м. юни – ноември 2020 година. 

 

3. Дати на провеждане и заявки за участие:

Заявки за семинарите се подават към НИП, който регистрира подадените кандидатури, като ги подрежда по приоритет. Европейската служба за подкрепа в областта на убежището одобрява участниците във всеки един от семинарите и се свързва директно с тях.

 

Предоставяме информация за първите два семинара в рамките на инициативата за заявяване на участниците към НИП:

 

  • 11-12 юни 2020 г., "Процедури за предоставяне на убежище" –  Заявка за участие до 27 февруари 2020 г.
  • 23-24 юни 2020 г., "Информация за страната на произход" – Заявка за участие до 12 март 2020 г.

 

Всички разходи, свързани с транспорта, настаняването и дневните разноски на участниците се покриват от Европейската служба за подкрепа в областта на убежището. 

 

Лица за контакт на НИП: Станимир Керемидчиев, тел. 02 9359 120; email: s.keremidchiev@nij.bg и Калина Лазарова, тел. 02 9359 158; email: k.lazarova@nij.bg.

 

Skip to content