Knowledge grows together with us

Семинарът се организира от Академията по европейско право по Програма „Правосъдие“ 2014 -2020 на Европейската комисия.

1. Дата и място на провеждане на семинара
04-05 май 2020 г. в гр. Букурещ, Румъния
2. Информация за семинара и работни езици
Акцентът на обучението ще бъде поставен върху въпроси, свързани с правилното прилагане на Рамково решение 2008/947/JHA и Рамково решение 2009/829/JHA, относно мерките за надзор като алтернатива на предварителното задържане, вкл. и в контекста на Европейската заповед за арест.
Програмата на семинар включва следните теми:
• Най-добри практики при алтернативите на задържане;
• Надеждни алтернативи, вкл. пробационни мерки, електронен мониторинг и възстановително правосъдие;
• Правилното прилагане на Рамково решение 2008/947/JHA и Рамково решение 2009/829/JHA, относно мерките за надзор като алтернатива на предварителното задържане, вкл. и в контекста на Европейската заповед за арест.
Работните езици на семинара са английски и румънски.
3. Целева група – съдии, прокурори и пробационни служители
Обучението е предвидено за 50 участници, като процедурата за подбор на участници ще се осъществи от Академията по европейско право. Всеки участник ще получи отговор от ERA дали кандидатурата му е одобрена. След това може да предприеме стъпки по организиране на своето пътуване и настаняване по време на семинара.
4. Практическа информация
Транспортът и настаняването в Букурещ се организират лично от участника.
ERA ще възстанови пътни разходи до 300 Евро при представяне на оригинални разходни документи за транспорт (фактури, бордни карти, билети, касови бонове) след семинара. Съгласно правилата на ERA, пътуването следва да бъде организирано по възможно най-ефективния и рентабилен начин.
Ако участникът пътува над 100 км. до Букурещ, ERA ще възстанови до две нощувки в хотел, в максимален размер до 120 Евро на нощувка.
Обеди, вечеря и кафе паузи по време на обучението се предоставят безплатно от ERA съгласно учебния план.
5. Заявки за кандидатстване
Заявките за участие се попълват електронно в срок до 8 март 2020г. (неделя). Единствено електронно подадени заявки за участие ще бъдат разглеждани.
Повече информация за семинара можете да намерите тук.
Лице за контакт: Калина Лазарова, програмен ръководител, дирекция „Текущо обучение и международен обмен на магистрати”, телефон: 02 9359 158, ел. поща: k.lazarova@nij.bg

Skip to content