Knowledge grows together with us

Националният институт на правосъдието е домакин на семинара на Европейската мрежа за съдебно обучение на тема“ Защита на личните данни“, който ще се проведе на 13-14 юни 2019 г. в гр. София. Семинарът е включен в каталога на ЕМСО за 2019 г.

Семинарът е с изцяло практическа насоченост и е предназначен за съдии от държавите членки на ЕС. Въпросите в областта на защитата на данните, формулирани в Общия регламент относно защитата на данните (GDPR), прилаган от 25 май 2018 г., ще бъдат обсъдени в предвидените интерактивни сесии и дискусии, които ще се проведат с активното участие на обучаемите. Относимата практика на ЕСПЧ и Съда на ЕС също ще бъде представена от международните експерти.

Работният език на семинара е английски. 

Критерии за участие

 

  • Владеене на английски език на ниво В2 и С1. 
  • Приоритет ще имат магистрати, които не са участвали в обучениe на същата тема през последните 6 месеца. 

 

Заявление за кандидатстване 

Заявките за участие се попълват електронно в срок до 3 април 2019 г. (сряда) 17.00 часа. Заявка за участие .

Съгласно финансовите условия, разходи за транспорт, настаняване и храна ще бъдат възстановени на българските участниците от ЕМСО след приключване на семинара на базата на реално направени разходи и при представяне на разходооправдателни документи. Българските участници организират самостоятелно своето пътуване и настаняване съобразно изискванията на Финансовите правила на Мрежата.

Класираните кандидати ще бъдат обявени на страницата на НИП в интернет в раздел „Обучения в Европа”.

Лице за контакт: Ралица Иванова, програмен координатор, дирекция „Текущо обучение и международен обмен на магистрати”, телефон: 02 9359 154, ел.поща: r.ivanova@nij.bg

Списък на участниците

Skip to content