Knowledge grows together with us

На 6 и 7 декември 2021 г.  ще се проведе трета поред виртуална кръгла маса в Атина, посветена на темата за изкуствения интелект и принципите на правовата държава.

Събитието се провежда под патронажа на президента на Република Гърция, Н.Пр. г-жа Катерина Сакеларопулу.

Организатори на убинара са организации като The Future Society и ELONTech, съвместно с Националния съдебен съвет на САЩ, ЮНЕСКО, Съвета на Европа, Специалната група на Европейския парламент за бъдещето на науката и технологиите (STOA), Институтът на инженерите по електротехника и електроника (IEEE),  Центъра по гражданско правосъдие към Нюйоркския университет по право, наред с други видни институции.

Виртуалната кръгла маса има за цел да защити и насърчи напредъка в областта на правата на човека, иновациите и демократичния ред чрез международен диалог и сътрудничество.

Виртуалното издание през 2021 г. ще се съсредоточи върху три основни теми:

  • изкуственият интелект и правата на човека;
  • международно законодателно и регулаторно развитие, основно в Европа и САЩ;
  • стандарти и сравнителен анализ на изкуствения интелект и въздействието им върху промишлеността, правителството и обществото.

Участието в уебинара е безплатно.  За регистрация и повече информация за темите, които ще бъдат дискутирани, пълен списък на  лекторите и дневен ред на събитието, моля натиснете върху следните линкове:

Програма

Регистрация

Всички категории

Последни новини

Skip to content