Knowledge grows together with us
 
 
 
 
 
 
 
На 12 октомври 2020 г. (понеделник) от 16:00 до 16:50 часа българско време ще се проведе уебинар на тема „Проучване на въздействието на организираната престъпност и корупцията върху етиката и независимост на съдебната власт “. Събитието е част от поредицата уебинари на Глобалната мрежа за съдебен интегритет и се организира по повод Десетата сесия на Конференцията на страните по Конвенцията на ООН срещу транснационалната организирана престъпност. Ще бъдат разгледани въпроси, свързани с корупцията в съдебната система, както и  въздействието й върху независимостта, интегритета и безпристрастността на органите на съдебната власт. 
 
Работният език на уебинара е английски. 
 
Модератори в дискусията са:
 
Диего Гарсия-Саян, специалния докладчик на ООН относно независимостта на съдиите и адвокатите;
съдия Мина Суграти, председател  на Административния съд на Казабланка, Мароко; председател на Съюза на мароканските жени съдии. Секретар и ковчежник на Международната асоциация на жените съдии; 
Съдия Вирджиния Кендъл, Окръжен съд на САЩ за северния район на Илинойс, член на Комитета по международни отношения на САЩ. 
 
Участието в уебинара не изисква предварителна регистрация. Желаещите да се включат следва да активират следния линк в деня на събитието, по възможност 10 минути преди началния час на уебинара. Електронната платформа на уебинара допуска до 300 участници, записани по хронологичен ред. 
 
Допълнителна информация за планираните дейности и инсртукции относно регистрацията и работата в платформата Microsoft teams можете да откриете в информационните брошури за събитието. Webinars Users Guide UNTOC JI Side event flyer
 
 

Skip to content