Knowledge grows together with us

65 съдии, прокурори, следователи, кандидати за младши съдии, кандидати за младши прокурори, експерти от НИК-МВР и инспектори от ГДБОП участваха в лекцията на Патрик Боаменю, експерт по киберпрестъпност към Службата на ООН по наркотиците и престъпността на тема „Използването на дигитални експертизи като доказателство в наказателното разследване“, която се проведе на 22.01.2020 г. в зала 201 на  НИП. 

 

Събитието се организира с подкрепата на Британското посолство в София и на Кралската прокурорска служба на Великобритания. 

 

Г-н Боаменю е професор в Политехнически университет Конкордия в Монреал и експерт по киберпрестъпност към Службата на ООН по наркотиците и престъпността от 2016 година. Понастоящем е командирован в Кайро като съветник за борба с киберпрестъпността към Регионалното бюро за Северна Африка и Близкия изток. Участвал е в конференции и срещи на високо равнище по въпросите на киберсигурността, разследване на киберпрестъпления, обработка на цифрови доказателства и криминалистични анализи. През последните 20 години г-н Боаменю работи по наказателни дела с висок обществен интерес. 

 

В лекцията професор Боаменю от Политехническия университет Конкордия в Монреал, акцентира върху дигиталните експертизи и използването им като доказателствени средства, автоматичните търсачки, GPS системите, визуалния анализ и визуалните бази данни, блокчейн технологиите и системите за дигитално наблюдение.

 

 

Skip to content