Knowledge grows together with us

В периода 4 – 8 ноември 2019 г., в който НИП домакинства обменната програма за младши магистрати АЯКОС на Европейската мрежа за съдебно обучение, по традиция се проведоха и дните на самоуправлението в Националния институт на правосъдието.  

 
Кандидатите за младши съдии, младши прокурори и младши следователи, випуск 2019-2020 г. избраха Боян Войков – кандидат за младши съдия, да изпълнява длъжността директор, а Димитринка Русенова – кандидат за младши прокурор, и Веселин Михайлов – кандидат за младши следовател, бяха определени за заместник-директори.
 
Временното ръководство се представи пред своите чуждестранни колеги в първия ден при откриването на обменната програма и участва активно в нея. Беше определено приемно време, в което избраните за директор и заместник директори приемаха въпроси и предложения от колегите си кандидати за младши съдии, младши прокурори и младши следователи. 
 
Временното ръководство имаше възможността да разгледа и обсъди текущия доклад на Института съвместно с неговия директор – г-жа Миглена Тачева. 
 
В края на дните на самоуправлението бе проведената среща на излъченото от кандидатите за младши магистрати временно ръководство и директора и заместник-директорите на НИП, на която бяха обсъдени предложения и въпроси, свързани с процеса на обучението.
 
 

Skip to content