Knowledge grows together with us

УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА МАГИСТРАТИ,

Съгласно обявлението за набиране на кандидати за краткосрочни стажове по Програмата за обмен на Европейската мрежа за съдебно обучение за 2015 г., публикувано на 12-ти декември 2014-та НИП направи предварителен подбор и класира допуснатите кандидати по стаж в два списъка – основен и резервен, който беше одобрен с Решение на Комисия „Международна дейност” към Висшия съдебен съвет.

 

Списъкът на основната група може да видите тук и на резервния тук.

 

Обръщаме специално внимание, че окончателното решение се взема от ЕМСО съобразно възможностите на Програмата за обмен и желанията на кандидатите. При невъзможност на кандидат от основния списък да бъде разпределен според неговите собствени желания, Мрежата пристъпва към попълване на българската квота с кандидатите от резервния списък.

 

Критерии и начина, по който са съставени списъците:

 

1. Не са включени в класирането 32-ма кандидати, които:

 

       са участвали в предишни издания на Програмата за обмен (съгласно критериите, предварително описани в обявлението)

 

2. Останалите кандидати бяха подредени по следните признаци:

 

       22 съдии, прокурори и следовател изпълниха всички критерии за кандидатстване. Те намериха място в основния списък, подредени в две групи в низходящ ред всяка. От №1 до №8 са разположени кандидати, участвали в резервни списъци при предишни издания на Програмата без да са намирали място в нея. От №9 до № 22 са останалите магистрати, изпълняващи изискванията на обявлението, но до момента не намирали място в основен или резервен списък за участие в обмени. За да се запълни квотата на България от 24 магистрати, добавихме на последните две места двама съдии, които са участвали само веднъж през 2014-та година в чуждестранен семинар и са от резервния списък на кандидатите за Програмата за обмен за миналата година.

 

       Останалите 27 съдии, прокурори и следователи попадат в резервния списък, който се изисква от ЕМСО. Там сме подходили аналогично с подредбата на основния списък.

 

При незапълване на квоти на европейските партньори Европейската мрежа за съдебно обучение обявява втора покана за участие. Важно е да отбележим, че при втората покана през 2014 г., въпреки квотата от 21 български магистрати, в Обменната програма взеха участие допълнително 44 наши съдии, прокурори и следователи.

 

Изразяваме благодарност на всички кандидати взели участие в процедурата по избор на участници в Програмата за обмен на ЕМСО.

 

За  допълнителна информация, моля да се обръщате към г-н Станислав Григоров, младши експерт в дирекция „Институционални и международни отношения” в НИП, тел: 02/9359118, email: s.grigorov@nij.bg

 

Skip to content