Knowledge grows together with us

 

 

 

 

 

 

 

    На 05 февруари 2014 г. приключи семинар с участието на международни експерти, представители на Академията по европейско право (ЕRA) на тема „Европейско данъчно право. Актуално развитие на европейското ДДС законодателство. Практика на Съда на ЕС. Борба с измамите с ДДС в ЕС”.   

Семинарът бе организиран в рамките на проекта на НИП «Комплексна и устойчива програма за обучение на магистратите, в контекста на пълноправното членство в Европейския съюз”, осъществяван с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Лектори на семинара бяха водещи експерти на Академията по европейско право (Трир) в областта на данъчното право в Европейския съюз и български магистрати.

Д-р Марикен Ван Хилтен е генерален адвокат във Върховния съд на Холандия, Хага, която представи на аудиторията въпросите, свързани с борбата с измамите с ДДС в ЕС.

Д-р Рита де Ла Фериа е професор по данъчно право в правния факултет на университета в Дърам, Великобритания и която представи на аудиторията общата система на данъка върху добавената стойност – принципи и развитие на съдебната практика.
 
Българските магистрати – лектори на семинара са г-жа Донка Чакърова, съдия във Върховния административен съд, и г-жа Полина Якимова, съдия в Административен съд София-град.

 

Skip to content