Knowledge grows together with us
В периода 27.04 – 28.05.2020 г. Националният институт на правосъдието организира електронно дистанционно обучение на тема "Наказателноправни аспекти на домашното насилие", предназначено за съдии, прокурори, следователи и др. разследващи органи съгласно НПК. Преподаватели в обучението са доц. д-р Ива Димитрова Пушкарова, преподавател в СУ „Св. Климент Охридски“ и Сава Недялков Петров, прокурор във Върховна касационна прокуратура. 
 
Основната цел на обучението е повишаване на професионалните знания и умения на участниците по разпознаване на явлението "домашно насилие" и разграничаването му от сходни явления, за индивидуализиране на случая, вкл. при фактическа и правна сложност и съчетано прилагане на различни наказателноправни институти и изграждане на разнообразни професионални стратегии при познаване на типовете процесуално поведение на дееца и пострадалия.
 
Учебните материали и предвидените дискусии за участниците в обучението ще са достъпни чрез Портала за електронно обучение на Националния институт на правосъдието. 
 
Организатор на обучението: Валентина Караганова – v.karaganova@nij.bg.
 

 

Skip to content