Knowledge grows together with us

Комисията за защита от дискриминация в партньорство с Министерство на труда и социалната политика и Фондация „Институт отворено общество” организира национален семинар на тема: „Превенция и борба с дискриминацията чрез средствата на наказателното право”, който ще се проведе в периода от 30 юни до 2 юли 2011 г. в град София, хотел «МАКСИ ПАРК ХОТЕЛ СПА», зала «Гранд зала Макси» (бул. „Симеоновско шосе”110).

Семинарът се осъществява в рамките на проект „РАВЕНСТВО – ПЪТ КЪМ ПРОГРЕС”, който се изпълнява съвместно от Министерството на труда и социалната политика, Комисията за защита от дискриминация и Фондация „Институт отворено общество” с финансовата подкрепа на програмата на Европейския съюз ПРОГРЕС по договор с референтен № VS/2010//008/0536.

Целта на семинара е да повиши чувствителността на институционално ниво към  престъпленията, мотивирани от предразсъдъци и омраза, и засилване на превенцията и борбата с дискриминацията посредством включването на средствата на наказателното правораздаване.

Семинарът е предназначен за юристи, занимаващи се с наказателно право, както и за представители на ключови институции в законодателния процес и  на органи на съдебната власт.

Желаещите да участват попълват и изпращат в Комисията за защита от дискриминация заявка за участие до 17,30 ч. на 10.06.2011 г.

Броят на участниците е ограничен и подборът им ще бъде извършен в периода 10-16 юни 2011 г. Одобрените кандидати ще бъдат уведомени в срок до края на работния ден на 17.06.2011 г.

Участието  в семинара е безплатно. Организаторът Комисия за защита от дискриминация покрива със средства от бюджета на проекта обучението на участниците, настаняване в хотел на база ВВ /нощувка и закуска/ за две нощувки на 30 юни и 1 юли 2011г., както и три обяда на 30 юни,1 и 2 юли 2011 г. и две вечери на 30 юни и 1 юли 2011г. Пътни разходи не се покриват и са за сметка на участника или командироващата го за участие в семинара организация.

За повече информация, моля вижте приложенията:

Приложение 1 – Концепция на семинара
Приложение 2 – Проекто-програма
Приложение 3 – Заявка за участие 

За контактиДеница Синджирлиева,
                         Комисия за защита от дискриминация
                         тел. (02) 807 30 30
                         гр. София, 1125, бул. „Драган Цанков” 35
 

Skip to content