Knowledge grows together with us

Директорът на Националния институт на правосъдието – г-жа Миглена Тачева, проф. Николай Проданов, заместник-министър на правосъдието и заместник-директорът на Националния институт на правосъдието – г-жа Петя Гегова, участваха в представянето и обсъждането на „Анализ в материалноправен и процесуален аспект на институтите на условно предсрочно освобождаване, пробационните мерки по чл. 67 и чл. 70, ал. 6 от НК и замяна на наказанието „доживотен затвор“ с „лишаване от свобода“.

 

Дискусионният формат се проведе в НИП, зала 201 с участието на съдии, прокурори и представители на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“. 

 

Практическото изследване на проблемите, свързани с условното предсрочно освобождаване, пробационните мерки по чл. 67 и чл.70, ал. 6 от НК и замяната на наказанието „доживотен затвор“ с „лишаване от свобода“,  е извършено от екип в състав: съдиите Лада Паунова и Даниела Атанасова от Върховния касационен съд, съдия Росица Тончева от Апелативен съд Варна, прокурор Пламен Пачев от Върховна касационна прокуратура и д-р Валентина Караганова, програмен координатор в НИП. В хода на анализа бе осъществено проучване на протоколи от съдебни заседания и съдебни актове, постановени в производства по чл. 437 и чл. 449 от НПК. 

 

Текстът на анализа е публикуван в раздел „Виртуална читалня“ на Портала за електронно обучение на НИП и е отворен за регистрираните потребители. 

 

 

Skip to content