Knowledge grows together with us
     

 

 

На 14 март 2018 г. в зала 201 на НИП се проведе кръгла маса на тема „Производства по Закона за наследството”. Съдии, представители на Министерството на правосъдието, държавни и частни съдебни изпълнители,  адвокати и нотариуси обсъдиха противоречивата съдебна практика по прилагането на Закона за наследството. 

 

Отправна точка на дискусията бе изготвеният анализ по тази тема в рамките на проекта на НИП „Качествено професионално обучение за повишаване ефективността на правосъдието”, финансиран от Оперативна програма „Добро управление“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. Анализът се разработи от  екип от съдии под ръководството на съдия Светлана Калинова от Върховния касационен съд.

 

В хода на дискусията се формулираха конкретни предложения за изменение на Закона за наследството с оглед преодоляване на констатираните проблеми и за иницииране на работна група към Министерството на правосъдието за подготовка на тези изменения. 

 

Въпросите, предмет на проведената дискусия можете да намерите тук

 

Резюме на анализа с констатираните проблеми на съдилищата във връзка с производствата по Закона за наследството можете да изтеглите тук

 

Пълният текст на анализа е достъпен онлайн в раздел „Виртуална читалня” на Портала за електронно обучение на НИП на адрес: http://e-learning.nij.bg след съответна регистрация. 

 

 

 

Проект  № BG05SFOP001-3.002-0001„Качествено професионално обучение за повишаване ефективността на правосъдието”, финансиран от Оперативна програма „Добро управление“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд, Договор № BG05SFOP001-3.002-0001-C01/11.11.2016 г.

 

www.eufunds.bg

 


 


Кратък запис с информация от събитието и снимки:

 

Skip to content