Knowledge grows together with us

Комисията за  защита от дискриминация организира национален семинар на тема „Превенция и борба с дискриминацията чрез средствата на наказателното право „, който ще се проведе в периода от 08 до 10 април 2010г. в град София, хотел «МАКСИ ПАРК ХОТЕЛ СПА»,зала «Гранд зала Макси».  Семинарът се осъществява в рамките на проект „ПРОГРЕС КЪМ РАВЕНСТВО:НАЦИОНАЛНИ ЕФЕКТИВНИ И ИНОВАТИВНИ ПРАКТИКИ ЗА ПРЕВЕНЦИЯ И БОРБА С ДИСКРИМИНАЦИЯТА”, който се изпълнява от Министерство на труда и социалната политика в партньорство с Комисията за защита от дискриминация с финансовата подкрепа на програмата на Европейския съюз ПРОГРЕС по договор с референтен № VS/2009/0384 .

Целта на семинара е да повиши чувствителността на институционално ниво към  престъпленията, мотивирани от предразсъдъци, и засилване на превенцията и борбата с дискриминацията посредством включването на средствата на наказателното правораздаване.
Семинарът е предназначен за юристи, занимаващи се  с наказателно право, както и представители на ключови институции в законодателния процес и на органи на съдебната власт.

Повече информация за семинара може да намерите в Приложение №1 – Информационен лист и  Приложение№2 – Проекто-програма .

Желаещите да участват в семинара попълват и изпращат в Комисията за защита от дискриминация Заявка за участие по образец до 17,30 часа на 19.03.2010г.

Броят на участниците е ограничен и подборът им ще бъде извършен в периода 22 -24 март  2010г., за което одобрените кандидати ще бъдат уведомени в срок до края на работния ден на 25.03.2010г.

Участието  в семинара е безплатно. Организаторът Комисия за защита от дискриминация покрива със средства от бюджета на проекта обучението на участниците, настаняване в хотел на база ВВ /нощувка и закуска/ за две нощувки на 08 и 09 април 2010г., както  и три обяда на 8,9 и 10 април 2010г. и две вечери на 08 -09 април 2010г.

 

Пътни разходи не се покриват и са за сметка на участника или командироващата го за участие в семинара организация.
 

Skip to content