Knowledge grows together with us

Националният институт на правосъдието организира международен  уебинар на тема „Тенденции в престъпността в условията на пандемиятa COVID-19“. Г-жа Джесика Ким, регионален юридически съветник в Министерство на правосъдието на САЩ за България и Румъния, ще представи актуалните тенденции в глобалните престъпни схеми за измама, използващи пандемията за собствени цели, вкл. измами с програми за държавно подпомагане, здравеопазване, потребители, както и компютърни измами. Уебинарът е полезен за съдии и прокурори от държавите членки на ЕС,  страните от Западните Балкани и от Източното партньорство, които участват в икономически и финансови разследвания и разглеждат дела за измами. Служители на МВР също могат да се присъединят  към аудиторията на уебинара.

Уебинарът се провежда на английски език и е с продължителност 1 час. За да се регистрирате, моля да посетите следния линк: .

Координатор на уебинара: Емил Георгиев, email: e.georgiev@nij.bg.

Информация за преподавателя:

Джесика Ким работи като федерален прокурор в Министерство на правосъдието на  САЩ от 2014г. В качеството си на ръководител направление „Киберпрестъпления“, дейността й е съсредоточена върху разследването на престъпления на висши държавни служители, вкл. корупция с държавни средства, измами с инвестиционни фондове, корпоративни измами, банкови измами, пране на пари и данъчни измами. От 2014г. работи и като хоноруван преподавател към държавния университет на Охайо, в областта на апелативното представителство и престъпленията в особено големи размери („бели якички“).

Skip to content