Knowledge grows together with us

 

Новият випуск се състои от 25 кандидати за младши съдии и 18 кандидати за младши прокурори.

 

На 23 септември 2013 г. (понеделник)  от 11.00 ч. в конферентната зала на Националния институт на правосъдието ще бъде открита учебната година на втория випуск кандидати за младши съдии и младши прокурори.

 
Приветствие към курсистите ще отправят Председателят на ВКС и Председател на Управителния съвет на НИП проф. Лазар Груев, Председателят на ВАС и член на Управителния съвет на НИП Георги Колев, Заместник-главният прокурор Ася Петрова и представляващият ВСС г-жа Соня Найденова.
 

През тази учебна година в НИП ще се обучава вторият випуск кандидати за младши магистрати, съгласно реформата в задължителното първоначално обучение, в сила в сила от 1 януари 2012г.
 

НИП въвежда изцяло нов модел на обучение, основан на използване на интерактивни методи на обучение, информационни и комуникационни технологии в учебния процес.
 

В рамките на проект по ОПАК ”Укрепване на капацитета на началното обучение чрез консолидиране на мрежата на магистратите наставници и актуализиране на модела на задължителното първоначално обучение” са оборудвани учебни зали в НИП с интерактивна дъска и с мобилен мултимедиен проектор и са закупени електронни четци за всички кандидати за младши магистрати.
 

През първия ден, след официалното откриване,  обучението ще започне с встъпителна лекция на директора на НИП, г-н Драгомир Йорданов.

Skip to content