Knowledge grows together with us

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Националният институт на правосъдието организира за първи път онлайн обмен в рамките на Европейската мрежа за съдебно обучение. В периода 20-22 април 2021г. 10 съдии и прокурори от Италия, Испания, Германия, Полша, Хърватска и Босна и Херцеговина обмениха професионален опит и добри практики чрез виртуални срещи и дискусии с българските си колеги. 

 

Програмата на обмена е изготвена в дигитален формат, включващ синхронни интерактивни сесии, проведени през платформата за видеоконферентна връзка ZOOM.  

 

Участниците в обмена се запознаха с българската съдебна система и дейността на Националния институт на правосъдието, присъстваха на онлайн излъчване на съдебно заседание на Софийския районен съд, активно участваха в организираните виртуални дискусии с български съдии, прокурори и следователи. В рамките на програмата беше излъчен филм за забележителностите на гр. София като част от културния аспект на обмена. 

 

Форматът на събитието следва визията на ЕМСО за дигитализация на съдебното обучение на европейско ниво в резултат на пандемията COVID-19. НИП е една от първите европейски съдебни школи, адаптирали в онлайн формат дейностите по Програмата за обмен на Мрежата. 

 

 

 

Skip to content