Knowledge grows together with us

На 3 юни 2015 г. гр. София, Бест Уестърн Хотел Експо стартира обучение на тема “Банкови сделки. Защита на потребителите в областта на финансовите услуги.”, организирано от Националния институт на правосъдието в рамките на проект „Повишаване на текущата квалификация в областта на гражданското и търговското право”, осъществяван по Оперативна програма „Административен капацитет”.
Семинарът се провежда от международен екип от експерти с участието на г-жа Лиана Мария Тереза Зозо, съдия във Върховния касационен съд, Италия; Алесандро Падзалия, съдия в Окръжен съд Перуджа, Италия и проф. д-р Камелия Касабова, преподавател в СУ „Св. Климент Охридски”; председател на Помирителната комисия за платежни спорове при БНБ.
Обучението акцентира върху специфичните банкови сделки и защита на потребителите на финансови услуги. В рамките на обучението са засегнати въпроси, свързани с особеностите на банковите сделки; еднообразните правила на МТК и чл. 288 ТЗ; еднообразните правила за гаранциите; еднообразните правила за акредитивите; платежни инструменти и платежни системи.
   
 

 

Skip to content