Knowledge grows together with us

На 25 ноември 2011 г. от 9,00 часа в зала 201 на Националния институт на правосъдието, Фондация за развитие на правосъдието организира кръгла маса на тема „Нормативни измерения на интимността: права, свързани с пола и сексуалната ориентация, и тяхното отражение върху брака и семейството“.

На кръглата маса ще бъдат обсъдени правните усложнения, възникващи от промените в традиционните концепции и режими на брака и семейството под влиянието на развиващите се права за разпореждане с пола и свобода на сексуално самоопределение. Поканени за участие в събитието са практикуващи юристи, представители на неправителствени организации и изследователи, професионално ангажирани с темата, както и представители на законодателната, изпълнителната и съдебната власт.

В рамките на програмата ще бъдат представени резултатите от изследвания, проведени от експерти на Фондацията в областта на брачния и бракоподобните правни режими в Европа, актуалната международна и европейскоправна регламентация на правата, свързани с пола и сексуалната ориентация, и относимата чуждестранна практика и юриспруденцията на ЕСПЧ и СЕО, включително по въпроси на смяна на пола, заместващо майчинство, дискриминация по признак сексуална ориентация и др.

Лице за контакт за заявки за участие и допълнителни въпроси - Иво Емануилов - 0896704185, iemanuilov@gmail.com, Фондацията за развитие на правосъдието.
Заявка

Програма

Всички категории

Последни новини

Skip to content