Knowledge grows together with us

Стартират първите дейности на проекта „По-добро изпълнение на европейските трансгранични процедури: правни и езикови аспекти в обучението на съдебните служители в Европа”, изпълняван от Академията за европейско право (ЕРА) съвместно с Европейската мрежа за съдебно обучение (ЕМСО) и други 22 организации от ЕС, занимаващи се със съдебно обучение, в това число и НИП, съгласно сключено партньорско споразумение между Института и ЕРА. Планираната продължителност на проекта е до средата на 2021 г. и той се изпълнява по програма „Правосъдие” на Европейската комисия.

 

В рамките на проекта ще се проведат 13 чуждоезикови обучения по специализирана правна терминология на английски и процедури по съдебно сътрудничество по граждански дела, като едно от тях ще е в НИП в периода 2 – 5 декември 2019 г.. Ще се проведат и 20 правни семинара по инструменти за европейско съдебно сътрудничество по граждански дела на базата на съдебна практика от ЕС – един от тях ще е в НИП в периода 19 – 20 април 2021 г.

 

Целевата група обучаеми са съдебни служители от Европейския съюз. В тези обучения ще могат да се включат и български съдебни служители, владеещи английски език на ниво В2 като минимум. Очаква се обученията в ЕС да стартират от юни 2019 г.

 

Общият брой участници от България в обученията в други държави от ЕС е ограничен до 12. Планират се да бъдат обучени общо 50 български съдебни служители във всички обучителни дейности по проекта. Допълнителна информация за предстоящите събития и условията за кандидатстване ще бъдат публикувани на интернет страницата на НИП.

 

Skip to content