Knowledge grows together with us

    В рамките на проекта „Повишаване капацитета на съдебната система и обучение по Европейската конвенция за защита правата на човека и основните свободи в Националния институт на правосъдието”, осъществяван с финансовата подкрепа на Норвежкия финансов механизъм 2009 – 2014 г. ще бъде проведена поредица от обучения и работни срещи по прилагането на Европейската конвенция за правата на човека и основните свободи, предназначени за магистрати от цялата страна.

    Всички обученията ще се провеждат от лекторски екипи, съставени от български и международни експерти по права на човека към Съвета на Европа:

1.    Работна среща на тема „Наказателни, граждански и административно-правни аспекти на правото на лична свобода и сигурност” 28 – 30 април 2014 г. хотел RIU Pravets Resort.

В рамките на работната среща магистратите ще бъдат разделени на две групи:

•    Първа група – тема за дискусия “Наказателни, граждански и административно-правни аспекти на задържането” (чл. 5, ЕКПЧ)

•    Втора група  – тема за дискусия „Право на личен и семеeн живот” (чл. 8, ЕКПЧ)

 

Заявка за участие и нощувки; Практическа информация

 

2.    Обучение на обучители – Защита правото на живот, гаранции за защита срещу нечовешко и унизително отнасяне (чл. 2 и чл. 3 от Конвенцията) – 8- 10 май 2014 г., Пловдив, хотел „Империал ”

3.   Семинар "Правото на свобода на придвижване (чл. 2 от Протокол 4, чл. 1 от Протокол). Статут на търсещите убежище в България. Международноправна закрила" – 12-14 май 2014г., Хасково, хотел «Парк хотел Европа», местност «Кенана»

4.    Обучение на обучители – Гаранции за правото на личен и семеен живот (чл. 8 от Конвенцията и чл. 5 от Протокол 7 от Конвенцията). Гаранции за защита правото на свобода на  мисълта, съвестта и религията (чл. 9 и чл. 11 от Конвенцията). Право на свобода на изразяване (чл. 10 от Конвенцията). Забрана на дискриминация (чл. 14 и протокол 12)  – 14 – 16 май 2014 г. , гр. София

5. Семинар "Гаранции за защита на правото на лична свобода и сигурност (чл. 5); Право на справедлив процес в наказателното производство (чл. 6 ); Връзка с чл. 13 ЕКПЧ"  – 19 – 21 май 2014, гр. София

6.    Обучение на обучители – Гаранции за справедлив процес в гражданското производство (чл. 6 от Конвенцията). Гаранции за защита правото на собственост (чл. 1, Протокол 1 от Конвенцията).Правото на свобода на придвижването (чл. 2 от Протокол 4 и чл. 1 от Протокол 7 от Конвенцията) – 21- 23 май 2014г., гр. София

За информация, контакт и заявяване за участие:
           
Люба Райнова, тел.:02/9359 126, e-mail l.rainova@nij.bg     

 

Христина Пещерска, тел.:02/ 9359 003, e-mail: h.peshterska@nij.bg
             

Заявка за участие
 

Skip to content