Knowledge grows together with us

На 9 декември 2013 г. в Националния институт на правосъдието започва семинар на тема „Защита на финансовите интереси на ЕС. Функции на ОЛАФ”.

    Семинарът е организиран по проекта на НИП «Комплексна и устойчива програма за обучение на магистратите, в контекста на пълноправното членство в Европейския съюз”, осъществяван с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от ЕС чрез Европейския социален фонд.

    Лектори на семинара са смесен екип от международни експерти на Академията по европейско право – Трир и български магистрати.

    Г-жа Сара Кларк е адвокат, като в първите десет години от кариерата си работи като адвокат по наказателно право на свободна практика . През 2005 г. е назначена като юрисконсулт в Служба за финансов надзор, Лондон, а през 2011 г. отново се връща към частна практика. Водещ преподавател в средите на адвокатурата.

    Г-н Йън Морли е адвокат, чиято практика обхваща всички аспекти на националното наказателно право. В периода 2004 – 2012 г.работи главно в областта на международното наказателно право (в т.ч. по дела за геноцид, военни престъпления, престъпления против човечеството, международен тероризъм). През 2009 г. е назначен за кралски юридически съветник. Утвърден преподавател в средите на адвокатурата.

    От Г-жа Красимира Филипова е заместник-окръжен прокурор на Окръжна прокуратура София, дългогодишен лектор в Националния институт на правосъдието, преминала през Обучението на обучители, проведено в периода 13-16.05.2013 г. и осъществено в рамките на дейност 7 на проект „Комплексна и устойчива програма за обучение на магистратите в контекста на пълноправно членство в Европейския съюз”.

Всички категории

Последни новини

Skip to content