Knowledge grows together with us
     

В периода 01– 29.05.2020 г. Националният институт на правосъдието организира електронно дистанционно обучение на тема "Имуществени отношения между съпрузите. Нови моменти в правото на ЕС. Актуални проблеми, свързани със защита правата на децата и родителската отговорност. Производство по чл. 127 а СК", предназначено за съдии, разглеждащи граждански дела. Обучението е разработено на основата на детайлно представително изследване на съдебната практика, както и на представяне на новата нормативна уредба на ЕС в областта на имуществените отношения между съпрузите. То обхваща тълкувателна практика, практика на съдилищата по основни въпроси по приложение на закона в областта на родителските права и имуществените отношения между съпрузи.  

 

Обучението е планирано в изпълнение на дейност 3 „Обучителни дейности за развиване на професионалната компетентност и интегритет на магистрати и съдебни служители“ по проект № BG05SFOP001-3.006-0001 „Правосъдие през 21 век – развиване на професионална компетентност и интегритет на магистрати и съдебни служители”, финансиран по Оперативна програма „Добро управление“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд, процедура BG05SFOP001-3.006. 

 

Учебните материали и предвидените дискусии за участниците в обучението ще са достъпни чрез портала за електронно обучение на Националния институт на правосъдието.

 

Организатор на обучението: Лилия Иванова – тел. 02 9359 104; е-поща:  l.ivanoav@nij.bg.

 

Skip to content