Knowledge grows together with us

Националният институт на правосъдието и Европейската банка за възстановяване и развитие организират Регионална кръгла маса „Предизвикателствата пред  обучението по търговско право в правните системи на Югоизточна Европа”.

Форумът ще се проведе на 25 и 26 ноември в Националния институт на правосъдието и има за цел да събере на едно място съдебни обучителни институции от Югоизточна Европа, които да обменят добри практики в тази област. Институции, които обучават други юридически професии – адвокати, нотариуси и съдебни изпълнители, също ще имат възможността да споделят опита си в обученията по Търговско право, несъстоятелност, приложението на Търговския регистър и счетоводните познания.

Събитието ще бъде открито от директора на НИП Драгомир Йорданов и от Мишел Наусбаумер – Водещ съветник и Ръководител на програма „Правен преход” в ЕБВР.

За участие във форума пристигат представители на Федералната прокуратура на Федерация Босна и Херцеговина, Върховен съд – Словения, Съдебна академия – Република Хърватска, Съдебна академия – Сърбия, Съдебен институт – Косово, Школата за магистрати – Албания, Районен съд – Велес, Македония, Обществен институционален център за обучение на съдии и прокурори на Федерация Босна и Херцеговина.

От българска страна участие ще вземат представители на ВСС, ВКС, районни и окръжни съдилища, Българска нотариална камара, Камарата на частните съдебни изпълнители, Центъра за обучение на адвокати „Кръстьо Цончев”.

Всички категории

Последни новини

Skip to content