Knowledge grows together with us
     

На 19.10.2021 г., от 11:00 ч. чрез платформата ZOOM се проведе публично представяне на Стандартите за съдебно обучение за ефективно упражняване на длъжността „административен ръководител“, разработени по проект „Правосъдие през 21 век – развиване на професионална компетентност и интегритет на магистрати и съдебни служители”, финансиран по Оперативна програма „Добро управление“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд, изпълняван от Националния институт на правосъдието.

 

Стандартите са разработени в изпълнение на Дейност 1 „Стандарти за съдебно обучение за развиване на ключови умения и компетентности“ от Работна група в състав:

 

Албена Вутова – прокурор във Върховната касационна прокуратура, Александър Ангелов – председател на Софийския районен съд, Ванухи Аракелян – председател на Апелативен съд Варна и Камелия Стефанова – административен ръководител на Окръжна прокуратура Кюстендил. 

 

На представянето бяха поканени членовете на ВСС, председателите на Апелативните съдилища и Апелативните прокуратури, членовете на Програмния съвет на НИП, представители на професионалните съсловни организации, представители на НПО, които участват в Съвета по прилагане на актуализираната стратегия за продължаване на реформата в съдебната власт и БАПЧ.

 

Заинтересованите лица и институции имат възможност да изпращат своите становища, бележки и предложения в срок до 19.11.2021 г. на електронна поща: ruskova@nij.bg

 

Стандартите може да видите тук.

Skip to content