Knowledge grows together with us

Седемнадесет съдии-наставници от окръжните съдилища в страната и Софийски градски съд се включиха в работна среща, организирана от НИП на 18.04.2019г. Всички участници в срещата изразиха становища по дискутираните теми, направиха предложения по тях, представиха примери и опит от работата си с младшите съдии. 

 

Обсъдени бяха редица актуални въпроси, сред които могат да бъдат откроени високата оценка за нивото на подготвеност на младшите съдии след завършване на обучението им в НИП, предложения за допълване на учебната програма на кандидатите за младши съдии и етични въпроси, съпътстващи отношенията на съдията-наставник с младшия съдия. Предложени бяха идеи за изменения и допълнения в Правилата за дейността на съдиите-наставници в частта за оценяването на младшите съдии.  

 

Създаденият електронен форум на съдиите-наставници бе определен като платформа, която ще бъде полезна за навременен и бърз начин за обмен на информация, опит и добри практики по актуални проблеми в работата им, за консолидиране на общността на съдиите-наставници.

 

 

Skip to content