Knowledge grows together with us

Националният институт на правосъдието е партньор на Академията по европейско право (ERA), Германия при организирането на онлайн обучение на тема „Предотвратяване на сексуалното насилие над деца”, което ще се проведе в периода 26 – 27 април 2021 г. Обучението е предназначено за съдии, прокурори и следователи от България, Румъния, Гърция и Кипър.

 

 

Съдържание на семинара и работен език:

Целта на обучението е да се разгледа правната мярка, приета за предотвратяване и борба със сексуалното насилие над деца, както и да насърчи ефективното разследване и наказателно преследване на тези престъпления. Семинарът ще изложи ефективните програми и мерки за интервенция, предназначени за предотвратяване на сексуалната експлоатация на деца. В обучението, наред с международните експерти, като лектор ще се включи и съдия Вергиния Мичева-Русева от Софийски градски съд.

 

Повече за основните теми и цели на обучението: тук 

 

Работният език на семинара е английски (минимално ниво на езикови компетенции В2 по Общата европейска езикова рамка).

 

Заявление за кандидатстване и финансови условия:

 

Заявките за участие се попълват електронно в срок до 16,00 ч. на 29 март 2021 г. (понеделник).

 

Заявяването за участие се извършва чрез системата ИСУПО (код на събитието 2470), която е достъпна на адрес: isupo.nij.bg

 

Проектът предвижда участие на до 12 български магистрати, които ще бъдат включени в обучението без заплащане на регистрационна такса. 

 

Лицa за контакт:

Калина Цакова, програмен ръководител, телефон: 02 9359 152, имейл: k.tzakova@nij.bg

Ралица Иванова, програмен координатор, телефон: 02 9359 154, имейл: r.ivanova@nij.bg

Skip to content