Knowledge grows together with us
На 1 юли 32 младши съдии, 32 младши прокурори и 12 младши следователи започват работа в органите на съдебната власт
 
 
76 младши магистрати завършиха задължителното деветмесечно обучение в Националния институт на правосъдието.  От понеделник 32 младши съдии, 32 младши прокурори и 12 младши следователи започват работа в органите на съдебната власт.
 
 
На официалното закриване на учебната година днес в зала 201 на Института представляващият Висшия съдебен съвет Боян Магдалинчев призова младшите магистрати да пазят честта и достойнството на магистратурата. „Вашите работодатели са българските граждани”, им напомни заместник главният прокурор Иван Гешев.
 
 
Специален гост на церемонията бе председателят на Софийския районен съд Александър Ангелов – младши съдия от випуск 2010 на института. Той пожела на младшите магистрати винаги да вземат правилни решения и да се стремят да възстановяват справедливостта. Поздравителен адрес до випуск 2019 изпрати председателят на Върховния административен съд Георги Чолаков.
 
 
На младшите магистрати бяха връчени свидетелствата за успешно завършване на курса за задължително първоначално обучение. Председателите на комисиите по атестирането и конкурсите към Съдийската и Прокурорската колегия на ВСС връчиха преписи от решенията, с които младшите магистрати получават назначенията си в съответните органи на съдебната власт.
 
 
Всеки от завършилите получи плакет с магистратската клетва, а отличниците на випуска – младшите съдии Красен Вълев и Светлозар Димитров, младшият прокурор Златина Иванова и младшият следовател Цветелина Цанева – бяха удостоени със статуетка „Отличник”. 
 
 
С плакети бяха удостоени и постоянните преподаватели в НИП – съдиите Илияна Балтова и Татяна Грозданова-Чакърова, прокурорите Диана Мицканова и Десислава Петрова и следовател Румяна Тозова-Пейчева.  
 
 
„Бъдете здрави и нравствени максималисти. Устремени към професионалните си върхове, подчинени в работата си на върховенството на Конституцията и законите, търсете истината, установявайте справедливостта и нека мисълта на Екзюпери, че „Истински се вижда само със сърцето”, Ви води”, пожела заместник-директорът на НИП Петя Гегова на младшите магистрати.
 
 
 

Skip to content