Knowledge grows together with us
Европейският институт по публична администрация организира семинар на тема “Планиране на работещи политики за интеграцията на мигрантите в държавите-членки на ЕС”. Събитието ще се състои на  16-17 февруари 2012 г. в Маастрихт, Холандия.

В светлината на определението на втората фаза на програмата на ЕС за интеграцията на мигрантите, този семинар ще разгледа въпросите, свързани с интеграция в ЕС. Ще се анализира добавената стойност на политики и инструменти на ЕС в проектирането, планирането и изпълнението на национални, местни и регионални проекти, програми и инициативи.

Семинарът ще се съсредоточи основно върху “европейската добавена стойност“, преценявайки досегашните постижения, както и върху начините, в които ЕС оказва влияние на национално ниво. По-специално,  ще се оценяват два ключови инструмента, чрез която ЕС насърчава националните промени в  страните-членки на ЕС: Фонд “Европейска интеграция” (ЕИФ) и Европейските модули за интеграция на мигрантите. Това ще бъде осъществено чрез  опита на местните власти и националните представители на гражданското общество, включени в дейностите за подкрепа на мигрантите и въвеждащи политиките за миграция.

Допълнителна информация:

 

Програма

Онлайн регистрация

Информационен пакет

Skip to content