Knowledge grows together with us

В периода 15.09 – 22.10.2015 г. Националният институт на правосъдието ще проведе пилотно дистанционно обучение на тема ”Антидискриминация”, разработено по проект „Пилотиране на дистанционен обучителен курс по антидискриминация на Програмата „Обучение по права на човека за юристи” на Съвета на Европа (HELP)”. Обучението ще бъде осъществено с финансовата подкрепа на Фонда за двустранни отношения по Програма БГ 14: „Повишаване на капацитета и сътрудничество в областта на съдебната система” на Норвежкия финансов механизъм 2009-2014 г.

В рамките на обучението ще бъдат използвани материали от моделния курс по антидискриминация на Програмата „Обучение по права на човека за юристи” на Съвета на Европа (HELP), които ще бъдат адаптирани от преподавателите спрямо българското законодателство и практика в областта на закрилата срещу дискриминация.  
Част от обучението са две еднодневни присъствени срещи, чието провеждане е финансирано по проекта – по една в началото и в края на он-лайн обучението, в рамките на които ще се обсъждат въпроси, свързани със съдържанието и методологията на курса.

Целева аудитория на обучението са съдии и съдебни помощници (с предимство се ползват съдиите и помощниците от административните съдилища в страната). Максималният брой участници е 30. Преподаватели в обучението ще бъдат съдии от Върховния административен съд.

Лица за контакт:
г-жа Корнелия Кирилова k.kirilova@nij.bg, тел.: 02/ 9359 161
г-жа Янислава Андреева, y.andreeva@nij.bg, тел. 02/ 9359 162

Заявки за участие по образец се приемат на ел.пощи на посочените лица за контакт в срок до 04.09.2015 година.
 

Skip to content