Knowledge grows together with us
Посолството на Република Франция в България предоставя възможност за отпускане на стипендии на български магистрати за участие в обучения на френски и английски език от каталога на френското Национално училище за магистрати (ENM). Документите за кандидатстване се попълват на езика, на който ще се провежда обучението.
 
Списък на обучениятa на български език, за които се отпускат стипендии на френското правителство и срокове за кандидатстване – можете да намерите ТУК.
 
Подробна информация относно програмата на всички обучения е налична в каталога на ENM, респ. на френски език  и на английски език
 
Необходими документи за кандидатстване:
 
Попълнен формуляр за кандидатстване, подписан от прекия ръководител: 
 
Автобиография за притежаваните дипломи и мотивационно писмо на френски/английски език;
Копие от дипломата за най-високата образователно-квалификационна степен, преведена на френски език (не е необходима легализация).
 
Документите на всеки кандидат се изпращат до Посолство на Република Франция. Кандидатите ще бъдат поканени на кратко събеседване във Френски институт в България, до няколко дни след получаване на документите за кандидатстване.
 
Лице за контакт в Посолство на Република Франция/Френски институт в България: Никола Мобек (nicolas.maubec@institutfrancais.bg, тел: 02 937 7928; 02 937 7922, пл. Славейков 3 – ПК673-1000, България).
 

 

Skip to content