Knowledge grows together with us

На 21 март 2016 г. (понеделник) от 14,00 часа в зала 201 на Националния институт на правосъдието се проведе информационно събитие за представяне на електронния Портал за правата на човека. На събитието присъстваха прокурори и следователи от прокуратури и следствени отдели в гр. София.

Порталът е разработен с финансовата подкрепа на Норвежкия финансов механизъм, в партньорство между два от проектите по програмата  –  проект „Укрепване на националните компенсаторни мерки при твърдени нарушения на Конвенцията за правата на човека и основните свободи на Съвета на Европа и капацитета за изпълнение на решенията на Европейския съд за правата на човека”, чийто бенефициент е дирекция „ППРБЕСПЧ” към Министерството на правосъдието и проект „Повишаване капацитета на съдебната система и обучение по Европейската конвенция за правата на човека и основните свободи в НИП”, с бенефициент Националния институт на правосъдието.

В Портала за правата на човека могат да се открият преведени решения на ЕСПЧ срещу България и други държави, различни документи като нормативни актове, доклади, резолюции и препоръки, както и информация относно изпълнението на решенията на Съда. В рамките на сътрудничеството относно Портала, Националният институт на правосъдието поддържа и Виртуална библиотека. В нея са публикувани статии, коментари и анализи, електронни книги, обучителни презентации, посветени на защитата на правата на човека, както и анотирана съдебна практика на ЕСПЧ, преведена в рамките на проекта, изпълняван от  НИП. Порталът осигурява бърза връзка с базата данни на ЕСПЧ – HUDOC.

Порталът за правата на човека е достъпен на адрес в интернет – http://humanrights.bg/
 

Skip to content