Knowledge grows together with us

 

Националният институт на правосъдието участва в пилотна инициатива на Европейската мрежа за съдебно обучение за провеждане на регионални обмени в рамките на Програмата за обмен 2021. Регионалните обмени имат за цел да насърчат взаимното доверие и сътрудничеството между магистрати от съседни държави, които работят по дела с трансграничен характер.

 
Съгласно условията на програмата съдии и административни съдии от България ще имат възможност да обменят опит и добри практики със свои колеги от Гърция. Обмените могат да бъдат индивидуални или групови с продължителност от три до пет дни и следва да бъдат осъществени в рамките на настоящата календарна година. Приоритетно ще бъдат разглеждани мотивирани заявления от магистрати, които работят в близост до границата и поддържат професионални контакти с колеги от Гърция.
 
Заявленията по образец (ENG/FR) се изпращат на лицата за контакт със срок 20 август 2021 г.
 
Допълнителна информация за регионалните обмени можете да намерите тук: ENG/FR.
 
В свое съобщение от 06.07.2021г. ЕМСО разширява целевата група на пилотните регионални обмени (групови или индивидуални) и допуска участието и на съдебни служители от съдилища и прокуратури в близост до границата с Гърция или Румъния.
 
Лица за контакт:
 
Станимир Керемидчиев, програмен ръководител, дирекция „Текущо обучение и международен обмен на магистрати” (ел.поща: s.keremidchiev@nij.bg, телефон: 02/9359 120)
 
Калина Цакова, програмен ръководител, дирекция „Текущо обучение и международен обмен на магистрати” (ел.поща: k.tzakova@nij.bg, телефон: 02/9359 152

Skip to content