Knowledge grows together with us

На свое заседание от 19 юни 2015г. комисията за подбор на постоянен преподавател по наказателно право и процес на кандидатите за младши съдии, випуск 2015-2016, взе следните решения :

ДОПУСКА до участие в процедурата за подбор на постоянен преподавател на кандидатите за младши съдии, випуск 2015-2016 кандидатите :

1.    Кирил Захариев Николов, съдия в районен съд – Пловдив
2.    Красимир Стефанов Комсалов, съдия в районен съд – Пазарджик
3.    Анелия Милчева Щерева, съдия в районен съд – София
Недопуснати кандидати: няма

ОПРЕДЕЛЯ ДАТА за провеждане на събеседването с кандидатите за постоянен преподавател  –  26 юни 2015г., от 10 часа в сградата на Националния институт на правосъдието.

ОПРЕДЕЛЯ НАЧИНА на провеждане на събеседването с кандидатите, както следва:

•    Всеки кандидат да представи в срок до 24 юни 2015г. писмен план  на изложение за провеждане на обучение за един учебен час, с продължителност 75 мин., по избрана от него тема от одобрената програма за задължително първоначално обучение по наказателно право и процес на кандидатите за младши съдии. Избраната тема да бъде презентирана по съществото на правния въпрос, в рамките на 15 минути устно пред комисията в деня на събеседването. На кандидатите ще бъдат на разположение мултимедия и флипчарт.

•     На кандидатите да бъдат задавани въпроси върху предоставените актове и писмени планове, както и за проверка на моралните качества, професионалната подготовка, уменията за преподаване, способностите за оценка на конфликтна ситуация, вижданията за начина на провеждане на обучението, както и за мотивацията за явяване на конкурса.
 

Skip to content