Knowledge grows together with us

Решения на комисията за подбор  на постоянен преподавател по гражданско право и процес на кандидатите за младши съдии, випуск 2016-2017

 

 

На свое заседание от 23 юли 2016г. комисията за подбор на постоянен преподавател по гражданско право и процес на кандидатите за младши съдии, випуск 2016-2017, взе следните решения :

 

ДОПУСКА до участие в процедурата за подбор на постоянен преподавател на кандидатите за младши съдии, випуск 2016-2017 кандидатите:

 

1.      Атанас Симеонов Иванов, съдия в Районен съд Благоевград

2.      Петя Петкова Стоянова, съдия в Районен съд София

 

Недопуснати кандидати: няма

 

ОПРЕДЕЛЯ ДАТА за провеждане на събеседването с кандидатите за постоянен преподавател  –  19 септември 2016г., от 13.00 часа в сградата на Националния институт на правосъдието.

 

ОПРЕДЕЛЯ НАЧИНА на провеждане на събеседването с кандидатите, както следва:

·     Всеки кандидат да представи в срок до 1 септември 2016г. писмен план на изложение за провеждане на обучение, с продължителност 150 минути (два учебни часа), по тема "Доказателствени средства – експертизи. Оглед и освидетелстване" от одобрената програма за задължително първоначално обучение на кандидатите за младши съдии по гражданско право и процес.

 

·     Всеки кандидат да презентира устно пред комисията в рамките до 15 минути темата "Доказателствени средства – експертизи. Оглед и освидетелстване" от програмата за задължително първоначално обучение на кандидатите за младши съдии по гражданско право и процес. На кандидатите ще бъдат на разположение мултимедия и флипчарт.

 

·      На кандидатите да бъдат задавани въпроси по представения план за провеждане на обучение, както и за проверка на моралните качества, професионалната подготовка, уменията за преподаване, способностите за оценка на конфликтна ситуация, вижданията за начина на провеждане на обучението, както и за мотивацията за явяване на конкурса.

Skip to content